onsdag 22 mars 2023

Israel

   Allt fler länder lämnar demokratin, även om de upprätthåller ett sken av demokrati. Det sker oftast genom att begränsa eller ta över medierna och rättsystemet. Och nu gör Israel detta av alla länder. Judarna som mördades i miljoner i flera europeiska länder, främst naturligtvis i Tyskland.

   Den israeliska regeringen vill att Knesset, alltså det folkvalda parlamentet, ska ges möjligheter att köra över domstolarna. Israel av alla länder. Det är ofattbart och skrämmande. Israel kör bort palestinierna från sina hem och jordbruk för att ta över marken. Palestinierna är medborgare i Israel precis som de invandrade judarna är det. 
   Det var så Nazityskland gjorde med romer, judar och andra minoriteter som inte bedömdes vara arier. Och nu vill alltså staten Israel göra detsamma, men mot palestinierna. Än så länge har de inte inrättat koncentrationsläger eller dödsläger. Det tror jag inte de vågar göra, och naturligtvis, inte har några planer på, men vad de nu gör är tillräckligt skrämmande. 

   För oss andra världen över är det viktigt att hålla isär Israel som stat från alla de judar som bor runt om i världen. De är totalt oskyldiga för vad Israel gör. Har ni någonsin hört talas om en jude som begått ett terrordåd av något slag?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar